Pro-Ject lanserar uppgraderade Tube Box DS2

tubeboxds2-silver-front-walnut-hires_korr_small

Ett av Pro-Jects mest populära RIAA-steg i tyngre mellanklass har länge varit Tube Box DS. Med en förförisk blandning av skyhög upplösning, kraftfull dynamik och inte minst en silkeslen musikalitet som alltid förmår att engagera har den lyst upp tillvaron för otaliga vinylentusiaster.

Nu lanserar Pro-Ject den efterlängtade uppföljaren – Tube Box DS2 – som är bestyckad med en rad olika förbättringar. Bl.a. har den fått en optimerad och därmed ännu tystare kretskonstruktion av Dr. Sykora, och komponentval av absolut högsta klass. Tube Box DS2 är dual mono-uppbyggd för bästa kanalseparation och utgångarna är bestyckade med två stycken ECC83-rör (12AX7). Denna lilla dual triod-konstruktion har tack vare sin fina ljudkvalitet blivit enormt populär och ett av de allra mest långlivade rören i produktion!

tubeboxds2-silver-front-hires_smallDessutom har den fått det nya DS2-chassit, inspirerat av den kompromisslösa RS-serien, med en sandwich-konstruktion som såväl skärmar som skyddar mot oönskade vibrationer.

Tube Box DS2 är också mycket välförsedd när det gäller att lasta både MM- och MC-pickuper på rätt sätt. Med fullständigt variabel ingångsimpedans (1-1000ohm), ställbar kapacitans mellan 100 och 320pF, ett valbart subsoniskt filter samt inte mindre än hela fem olika gain-alternativ mellan 40 och 65dB, är den redo för det mesta. Tube Box DS2 är också bestyckad med dubbla in – och utgångar och separata minnen för respektive ingång!

Tube Box DS2 finns såväl “naken”, i svart och silver, som med ytterligare vibrationsdämpande sidopaneler i trä. De tre träslagen matchar också de utförande som återfinns på The Classic, och är således Walnut, Eucalyptus och Rosenut.

Rek. pris är 5.995 kr (svart, silver), resp. 6.995 kr (svart eller silver samt med träsidor i Walnut, Eucalyptus eller Rosenut).

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email