Solidsteel

Solidsteel

Ur ambitionen att bygga världens mest stabila möbler för hifi- och hembiobruk kommer italienska Solidsteel. Utsökt detaljfinish, rena linjer, högsta materialkvalitet och inte minst ett mycket brett sortiment gör dem till förstahandsvalet för alla som vill ge sin anläggning en extremt god plattform att stå på.

Solidsteel har möbler som pris- och prestandamässigt passar system i såväl instegsnivå som hela vägen upp till de allra tyngsta highend-produkterna. Dessutom är samtliga modeller enkelt expanderbara.

Två huvudsakliga nivåer byggs idag, S-serien och  Hyperspike-serien, men Solidsteel har även produkter som högtalarstativ, vägghyllor och andra praktiska tillbehör.

S-serien – S3, S4 och S5

S3_3_smallStartnivån S3 har hyllplan i 30mm MDF, i matt vit eller matt svart finish, samt ben i dämpad aluminium, allt placerat på fyra rejäla spikes som drar från de tyngre produkternas teknik.

S4 är i allt väsentligt en S3 men har dubbla bredden vilket gör den perfekt för exempelvis AV-bruk där man vill placera en TV eller centerhögtalare ovanpå.

S5-3_smallMed S5 lägger man till en vibrationskontrollerande extra hylla ovanpå varje bärande hyllplan, placerad på fyra justerbara koner. Sammantaget ger S-serien otroligt robusta och stabila möbler, till ett mycket förnuftigt pris. S-serien finns i matt svart och matt vit.

Hyperspike-serien – HF, HS, HJ och HW

Hyperspike är Solidsteels paradnummer, utvecklad för att vara det ultimata inerfacet mellan hyllor, och inte minst till golvet. Massivt stål och exakta justeringsmöjligheter gör Hyperspike förkrossande stabila vare sig det gäller ett eller många hyllplan som ställs på varandra. Hyperspike-tekniken finns i flera olika utföranden men alltid med ambitionen att ge den mest solida och stabila kopplingen hela vägen till golvet.

Det finns fyra olika serier med Hyperspike-teknik.

HF-3

HF är toppnivån, med fyra ben och generös storlek för all slags utrustning. En kompromisslös konstruktion med allt Solidsteel kan, från hyllplan i en mycket specifik sorts MDF till maximal Hyperspike-teknik i alla led.

En HF-serien finns i tre olika utföranden; matt svart, blank vit och blank svart.

HS-3_small

HS har istället tre ben och något mindre format, men är ändå gott och väl tilltagen för riktigt stora produkter. HS har något mer rundade linjer medan HJ (nedan) har ett rakare formspråk samt något enklare Hyperspike-teknik mot golvet.

HJ-3_small

HS finns i matt svart, blank vit och blank svart, medan HJ endast finns i matt svart.

Såväl HF, HS och HJ kan expanderas genom sin modulära konstruktion, då man helt enkelt adderar hyllor allteftersom behoven växer. Dessutom finns samtliga serier som särskilda plattformar med extra stort djup, gjorda för att ackommodera riktigt stora slutsteg eller monoblock.

HW-2

Sist men inte minst finns även breda AV-möbler i form av HW-serien, Hyperspike Wide, som har en annorlunda Hyperspike-implementering. Det är nämligen egentligen inte alls en spike, utan ben, fast sammanfogade med hyllplanen och med en större platt fot längst ner. HW-serien finns i matt svart, blank vit och blank svart.

WS-5 vägghylla

WS_small

Vid sidan av racken är den kanske mest populära produkten vägghyllan WS-5. En extremt robust konstruktion som väger in på närmare 13 kg, gör att den med lätthet klarar även riktigt tunga skivspelare.

Övriga tillbehör – Spikeskydd

 

S5 Pads_small

Sist men inte minst har Solidsteel också kraftigaste spikfotsskydd vi någonsin sett. Kort och gott kallade Pads är de rejält överdimensionerade för att ge en ultimat koppling mellan spike och golv. De ingår på de större modellerna men finns också att köpa som tillbehör.

Läs mer om Solidsteels sortiment >

solidsteel_logo

 

 

SENASTE SOLIDSTEEL-NYHETER:

Ny agentur! – Möbler från Solidsteel
Ur ambitionen att bygga världens mest stabila möbler för hifi- och hembiobruk kommer italienska Solidsteel. Utsökt detaljfinish, rena linjer, högsta materialkvalitet och inte minst ett mycket brett sortiment gör dem till förstahandsvalet för
Läs mer >
 

 

GÅ MED I LJUDTEMAS NYHETSBREV!

Som medlem kommer du att få nyheter, inbjudningar till exklusiva events, tillgång till särskilda kampanjer och annan spännande information. För att avregistrera dig, skicka endast ett email till info@ljudtema.se där du skriver “avregistrera mig från nyhetsbrevet”.

Kontaktinformationen kommer inte att vidarebefordras till tredje part, utan kommer enbart att användas för utskick från Ljudtema.

Skicka