Author Archives: Henrik Agertz

Stream Box S2 Ultra supertestas i Hifi & Musik

Hifi & Musik har lagt vantarna på nya Stream Box S2 Ultra, och glädjeorden låter inte vänta på sig. Förutom uppsättningen funktioner är det förstås ljudkvaliteten man blir riktigt salig över.

Tillsammans med Pre Box S2 Digitala ges en ljudkvalitet som är bland det bästa man hört, oavsett prisklass, och det säger inte lite med tanke på att såväl 10 som 100 ggr så dyra spelare finns att tillgå.

Läs allt i senaste Hifi & Musik och håll även utkik för kommande uppföljningar. Framgångssagan för Stream Box S2 Ultra har bara börjat!

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Stream Box S2 Ultra – Länken mellan musiken och DAC:en

En nätverksbrygga mellan musiken och DAC:en, konstruerad enkom för bästa ljud, med öppen mjukvara, öppen framtid, stöd för Roon, Tidal, MQA, ja allt det där man önskar.

Stream Box S2 Ultra är här och är vad så många har frågat efter i många många år.

Inom kort kommer den nå våra återförsäljare. Passa på att köpa ditt ex innan första leveransen tar slut. De är bland de mest eftertraktade produkter vi någonsin distribuerat!

Rek. ca pris: 7.995 kr.

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Det totala fönstret mot inspelningen – PMC Fenestria

Den ultimata högtalaren för hemmet har för olika tillverkare tagit sig radikalt olika former, och inte minst extrema priser.

Sitt arv troget att göra högtalarna som är förstahandsvalet för ett flertal av väledens allra största film- och musikproducenter, och samtidigt det naturliga valet för alla film- och musikälskare som i hemmet vill höra sina inspelningar precis som det var tänkt, är det nu PMC:s tur att ge oss den kanske bästa hemhögtalaren som någonsin skapats.

Fenestria är en radikalt nyskapande konstruktion och ämnar ge ett oöverträffat frekvensområde och dynamikomfång, med klassledande låg distorsion.

För att uppnå detta, och överträffa deras egna tidigare konstruktioner som redan är ledande på dessa områden, har man tagit helt nya grepp.

Bas och topp består av varsin transmissionlinebas, med dubbla nyutvecklade kolfiberelement. Dessa ger en extremt god rumskoppling, och ett bråddjup som utmanar vad som helst.

Det känsliga mellanregistret och diskanten återges av ”the nest”, det bästa mellanregisterdome och diskant man någonsin byggt, huserat i ett metallhus, så öppet och diffraktionsfritt som möjligt, för total frihet för varenda ton.

Delningsfiltret är huserat i fötterna, för total frikoppling från resten av konstruktionen, och för att ta bort oönskade vibrationer hur kabinettet har man tagit inspiration ur jordbävningssäkra byggnader, och byggt frekvensavkopplade sidostycken som dämpar allt som rör sig i onödan, för stabilast möjliga fundament för högtalarelementen. 

Kort och gott är detta den kanske bästa högtalare som går att äga för hemmet.

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ruark Audio MRx – uppkopplad och mångsidig

Ruark Audio har presenterat MRx, en strömmande högtalare som tar teknisk inspiration från succéhögtalarna MR1 mk2 men skruvar upp dem ett par snäpp till. Med kraftull klass AB-förstärkning gör man inga kompromisser när det kommer till ljudkvalitet och tillsammans med de nyuvecklade elementen försedda med neodyniummagneter ges ett stort, omfångsrikt och framför allt fantastiskt musikaliskt ljud, precis som man väntar sig av Ruark.

Men MRx är också en uppkopplad produkt, med en flora av tjänster och möjligheter vi hittills inte sett i den här prisklassen från Ruark. Dessutom har den möligheten att köras antingen liggande, stående, på egen hand eller som stereopar. Den kan t.o.m. användas i med multiroom-funktionen från Ruark, vilket gör den till det mest flexibla musiksystemet någonsin från Ruark.

Rek. ca pris är 5.990 kr

Läs mer

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Tungt test av PMC twenty5.22 i Hifi & Musik

I senaste numret av Hifi & Musik supertestas PMC:s största stativhögtalare twenty5.22 med häpnadsväckande resultat. Man chockeras över allt från upplösning, basomfång och dynamik, men inte minst den totalt avslappnade och självklara återgivningen som präglar alla PMC:s högtalare. Läs testet, men gå ännu hellre till någon av våra PMC-återförsäljare och upplev vad t.o.m. grundaren Peter Thomas tycker är en av de mest speciella högtalare de någonsin konstruerat, som verkligen visar vad PMC innebär.

Läs mer

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email