Atlas Eos Modular – Kompromisslös strömdistribution

EosModular_small

Atlas Cables har bara börjat sin resa i Sverige, men har länge rönt stor uppmärksamhet internationellt för sitt extrema fokus på minsta detalj i jakten på absolut prestanda. Det märks givetvis när man lyssnar på dem, men inte minst när man bara tar i en Atlas-kabel och direkt känner dess fantastiska byggkvalitet. I en serie av artiklar kommer vi att berätta om Atlas Cables fantastiska produkter och vad kan då passa bättre än att börja redan vid strömuttaget?!

För att ge ditt system bästa möjliga förutsättningar från start har Atlas utvecklat Eos Modular, en strömdistribution av exceptionell kvalitet med anpassningsmöjligheter för just dina behov. I grunden handlar det om en mycket kraftigt dimensionerad och välskärmad strömlist, med parallellkopplade kontakter som medger stjärnjordning och lika förutsättningar oavsett uttag.

I en värld full av elektriska störningar har det blivit allt viktigare att se till att dessa inte letar sig in i anläggningen, och det är just det Eos Modular samt Eos strömkablar gör så bra. Det svetsade stålchassit håller effektivt RF/EMI ute och tillsammans med Eos strömkablar bibehålls denna integritet hela vägen fram till elektroniken. De interna kablarna är desamma som hos de separata Eos nätkablarna vilket innebär 2mm^2 av superren, teflonisolerad koppar. För absolut bästa stabilitet i termineringarna har Atlas dessutom förseglat dem med ett tvåkomponentslim.

Eos4dd_smallFör kopplingen mellan strömlist och vägguttag har Atlas utvecklat en extra kraftig strömkabel, Eos 4dd, som förutom superb skärmning också har dubbelt så grova ledare vilket även gör den idealisk för riktigt strömkrävande applikationer som stora slutsteg.

EosModular_4way_small3

Men Eos Modular har ännu ett ess i rockärmen. I sin 6-vägsversion är alla uttag helt ofiltrerade för bästa möjliga strömöverföring, men 4-vägsvarianten går att få bestyckad med ett symmetriskt, balanserat strömfilter på valfritt antal uttag för den känsligaste elektroniken. Perfekt för att ge t.ex. nätverksspelare, RIAA-steg eller DAC extra fina förutsättningar!

Rek. priser Eos Modular:
6-vägs ofiltrerad- 5.300 kr
4-vägs ofiltrerad – 4.000 kr
4-vägs med filter på 1-4 uttag – 5.300 kr

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email