Det totala fönstret mot inspelningen – PMC Fenestria

Den ultimata högtalaren för hemmet har för olika tillverkare tagit sig radikalt olika former, och inte minst extrema priser.

Sitt arv troget att göra högtalarna som är förstahandsvalet för ett flertal av väledens allra största film- och musikproducenter, och samtidigt det naturliga valet för alla film- och musikälskare som i hemmet vill höra sina inspelningar precis som det var tänkt, är det nu PMC:s tur att ge oss den kanske bästa hemhögtalaren som någonsin skapats.

Fenestria är en radikalt nyskapande konstruktion och ämnar ge ett oöverträffat frekvensområde och dynamikomfång, med klassledande låg distorsion.

För att uppnå detta, och överträffa deras egna tidigare konstruktioner som redan är ledande på dessa områden, har man tagit helt nya grepp.

Bas och topp består av varsin transmissionlinebas, med dubbla nyutvecklade kolfiberelement. Dessa ger en extremt god rumskoppling, och ett bråddjup som utmanar vad som helst.

Det känsliga mellanregistret och diskanten återges av ”the nest”, det bästa mellanregisterdome och diskant man någonsin byggt, huserat i ett metallhus, så öppet och diffraktionsfritt som möjligt, för total frihet för varenda ton.

Delningsfiltret är huserat i fötterna, för total frikoppling från resten av konstruktionen, och för att ta bort oönskade vibrationer hur kabinettet har man tagit inspiration ur jordbävningssäkra byggnader, och byggt frekvensavkopplade sidostycken som dämpar allt som rör sig i onödan, för stabilast möjliga fundament för högtalarelementen. 

Kort och gott är detta den kanske bästa högtalare som går att äga för hemmet.

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email