Atlas Hyper 4K wideband HDMI – Äkta High Speed till 15m!

HyperHDMI

Atlas Cables tillverkar bara kablar med verifierbar prestanda. När man gör sin första “bättre” HDMI-kabel är den därför inte lik någon annan!

HDMI är en standard som ständigt utvecklas vidare för att passa nya format och upplösningar, och är idag uppe i en ohyggligt stor bandbredd för att klara av alla behov av exempelvis 4K60p och högupplöst flerkanalsljud.

Som en den digitala överföring HDMI innebär uppvisar den inte samma slags fel som analoga kablar. När signalen som skall skickas inte “får plats” i kabelns kapacitet, d.v.s. att kabelns prestanda är för dålig, så slutar det fungera. I gränslandet precis innan kan det bli synbara bortfall av bildinformation. Kabeln kan introducera mer eller mindre digitala tidsfel, jitter, som gör det svårare att överföra allt korrekt med större datamängder, inte minst vid långa längder.

Vid korta kablar är detta sällan ett problem, och vi letar snarare praktiska kvalitetstecken än de prestandamässiga som många gånger förväntas av en analog interconnect. Bilden blir inte djupare, mer kontrastrik eller flyter bättre. Det är alltså inte ett stort bekymmer att få en 1m-kabel att fungera väl, då de allra flesta klarar av relativt höga hastigheter och överför signalen utan krusiduller.

Atlas Cables är den av de mest rationella kabeltillverkarna på marknaden, och driver ständigt utveckling av kabelmaterial och kontaktering framåt genom idog forskning och utveckling. Därför använder man praktiskt taget uteslutande helt egenutvecklad teknik i alla sina kablar. Man hittar helt enkelt inte bättre prestanda hos någon annan att köpa från.

Atlas Cables har endast en slags HDMI-kabel, som inte tillverkas i längre längder än att den klarar högsta möjliga krav på överföring. I passiv version heter den Element HDMI, medan en aktiv version, Equator HDMI, finns för längder mellan 3m och 7m.

Medan många tillverkare helt enkelt mäter kabelns kapacitet i kort längd och sedan bara gör längre versioner som egentligen inte har samma prestanda, ville Atlas konstruera en kabel med samma kapacitet i alla lägen!

Kort och gott har man under flera år arbetat på en “bättre” kabel – Hyper 4k Wideband HDMI – där man tagit alla tekniska aspekter till sitt yttersta. Materialval, exakt tvinnande av ledarparen med superstabil geometri, trippel skärmning kring såväl ledarpar som hela kabeln är några av aspekterna som lett till en referenskabel med extremt god förmåga att överföra data med försvinnande låg nivå av distorsion/jitter. Man väljer t.o.m. ut endast de exemplar som uppvisar bäst mätdata. Allt för att leverera en så bra och pålitlig produkt som möjligt.

Atlas Hyper 4k wideband HDMI säljs därför inte i korta längder. Det är inte nödvändigt, och där finns deras utmärkta Element HDMI och Equator HDMI. Istället börjar den först på 7m, och det är ingen slump. Detta är en bit under gränsen för vad en HDMI-kabel kan byggas i utan att väsentligt börja förlora bandbredd. Men Hyper HDMI har ett ess i rockärmen. Genom att integrera aktiv elektronik i längderna 10m, 12m och 15m kan den utan förluster överföra alla data även vid dessa längder! De aktiva versionerna är därför också riktade, med en kontakt avsedd för bildkällan och en för displayen, den sistnämnda markerad med en röd hylsa.

För de allra mest noggranna och framför allt framtidssäkra installationerna är därför Atlas Hyper 4k wideband HDMI ett av de bästa valen man kan göra!

Rek. pris är 2.200 kr (7m), 2.600 kr (10m), 2.900 kr (12m) samt 3.300 kr (15m).

För en pålitlig kabel i kortare längder är Atlas Element HDMI ett utmärkt val, med ett rek. pris som börjar på 450 kr (1m).

ElementHDMI

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email