Arcam Class G utmanar vad som helst i ren prestanda!

A49_Dawson

Arcam Class G är verkligen en förstärkarmässig revolution, och resultatet av över ett decennium av forskning ledd av Arcams grundare John Dawson. Även vid effektuttag nära klippning levererar den en distorsionsnivå på under 0.001% (under en miljontedel av signalen!), och då handlar det samtidigt om riktigt höga effekter långt utöver allt som Arcam tidigare har tillverkat.

Resultatet är att allt från musikens allra minsta detaljer till de kraftigaste utbrotten levereras med samma lätthet, transparens och känsla av outtömliga resurser, men också i harmoni med varandra som inget vi någonsin hört tidigare. Arcams ingenjörskonst tar oss helt enkelt ett jättekliv närmare äkta musik.

Men för att Arcam Class G skulle komma till sin rätt behövdes också en ny förstegsarkitektur med bl.a. en helt ny volymkontroll, kapabel att leverera en renhet långt utöver det vanliga. Resultatet är den bästa integrerade förstärkare Arcam överhuvudtaget kan bygga, FMJ A49.

Tekniken och innovationerna har också tagits till fler modeller, som FMJ A39 och kommande FMJ A29, men finns också i multikanal i form av världens kanske bästa surroundförstärkare, FMJ AVR750. Det slutar dock inte där. Elimineringen av övergångsdistorsion i slutstegen gör dem ideala att bryggkoppla, med kopiösa effektmöjligheter, ultralåg utgångsimpedans, och samtidigt samma extrema renhet oavsett hur hårt de pressas. Det gör kombinationen av försteget C49, samt två P49 i monoblockskonfiguration, till en förstärkare som på alla punkter kan konkurrera med eller överträffa det mest påkostade som marknaden har att erbjuda, med till en fraktion av priset för andra extremförstärkare!

En del konkurrenter är medvetna om att konventionella förstärkare, må det vara klass AB eller t.o.m. klass A, har klara begränsningar, och man försöker även här hitta lösningar för att flytta prestandan framåt. Det kan vara att sätta en extra hög tomgångsström för att få mer effekt i “klass A”, om än bara några watt, vilket endast minskar övergångsdirstorsionen vid låga nivåer. Andra gör kretsar för att maskera den distorsion som uppstår, men fortfarande med en klass AB-arkitektur i botten. I en förstärkare med Arcam Class G uppstår inte dessa problem i första hand. Vilket tror ni låter bäst?

I nedanstående tekniska artikel förklarar Arcam mer ingående om hur deras Class G fungerar och vad som gör förstärkarna så unika hela vägen från för- till slutsteg. Så även när man letar i de allra högsta prisklasserna, och kanske vill driva riktigt stora och tunga högtalare, måste man bara provlyssna en förstärkare med Arcam Class G. Chansen är stor att man går hem med bättre prestanda, större kraftresurser samt mer pengar kvar än vad man trodde var möjligt!

Det är inte undra på att John Dawsons signatur sitter etsad på insidan. Arcam Class G är ett värdigt mästerstycke för ett av branschens verkliga genier!

Läs mer om tekniken bakom Arcam Class G >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email