Arcam Class G tar världen med storm! Men hur funkar det?

ClassG

Att Arcams nya modeller med klass G-teknik har tagit hifi-världen med storm är ingen överdrift. Även de tyngsta och mest välrenommerade av tillverkare får se sig slagna av Arcams oöverträffade kombination av frustande urkraft och finstilt finess. Att hitta endast en av dessa egenskaper är få förstärkare förunnat, men att få dem alla är inget annat än unikt.

Men vad är det som ligger bakom detta jättekliv i prestanda? I länken nedan kan ni läsa enkelt och kortfattat om de olika klasserna på förstärkare, A, AB och klass G. Men det är endast genom mångårig forskning samt kunskap från nästan 40 år av förstärkartillverkning som Arcam har lyckats ta fram en konstruktion likt ingen annan – Arcam Class G. Vissa konkurrenter arbetar med tekniker för att maskera problemen i en klass AB-konstruktion, genom t.ex. finurliga kretsar som justerar signalen efter genererad distorsion (i höga frekvenser och över en viss nivå), eller med ökad bias, tomgångsström. I en förstärkare med Arcam Class G uppstår problemen inte från första början, vilket ger en helt annan prestanda.

Arcam Class G

Arcam Class G finns i stereoförstärkarna FMJ A39, FMJ A49, slutsteget FMJ P49 samt surroundförstärkaren AVR750, samtliga topptestade världen runt och ansedda som något av det bästa man kan köpa oavsett prisklass! Snart kommer dock Arcam Class G att vara tillgängligt i ännu lägre prisklasser genom nya FMJ A29, men också i fler nyheter under hösten.

Läs om Arcam Class G >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email