Category Archives: Sverige

Pro-Ject The Classic vinner EISA Award 2016-2017

PJ-Classic-walnut_hi-res_korr_logo_EISA

Innan den ens hunnit landa på svensk mark så har nya The Classic från Pro-Ject kammat hem företagets sjätte (!!) EISA Award för årets skivspelare. Motivationen lyder som följer:

“Den tidlösa, utseendemässigt mycket traditionella The Classic, som släpptes för att fira företagets 25-årsjubileum, gömmer en hel del av nytänkande ingenjörsarbete under locket för att göra den så plug’n’play som bara möjligt. Plinten vilar på tre individuellt justerbara fötter och rymmer en topplatta som vilar på sex isolerande elastomerbollar. Samma material används för att dämpa den 2,1 kilo tunga, precisionssvarvade tallriken. Skivspelaren säljs med en förmonterad hybridarm i kolfiberinsluten aluminium, som ger dig möjligheten att få ut ännu mer av spelaren genom en bättre pickup. Kortfattat en av de snyggaste, mest taktfasta och användarvänliga skivspelare du kan hitta på marknaden idag. En ny klassiker är född!”

Rek. pris för The Classic med en Ortofon 2M Silver förmonterad är 11.295 kr och den lanseras kring månadsskiftet augusti/september i Sverige.

Läs mer på EISA-hemsidan >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

FMJ AVR390 – Fullspäckad instegsnyhet från Arcam!

arcam-av-style2_390_small

Arcams senaste generation AV-förstärkare har vunnit test efter test och blivit den största succén man hittills tillverkat på hembiofronten. AVR850 utsågs t.ex. nyligen av tidningen HemmaBio till världens bästa flerkanalsförstärkare!

Nu har man premiärvisat en helt ny instegsmodell – FMJ AVR390 – som skall göra Arcams unika kombination av ledande hårdvara, funktionalitet samt Diracs fantastiska rumskorrigering tillgänglig för ännu fler.

AVR390 har nämligen precis samma processorplattform som sina större syskon! Det betyder avkodning av alla nya ljudformat som Dolby Atmos (förberedd för DTS:X) i upp till 7.1.4-kanaler, HDMI2.0a, HDCP2.2, bildsektion fullständigt redo för 4k Ultra HD, Spotify Connect, UPnP nätverksspelare, samt inte minst Dirac Live rumskorrigering i samtliga kanaler.

Så vad har man sparat in på? Jo, förstärkardelen har lägre effekt då nätdelen är mindre. Det rör sig dock fortfarande om samma klass AB-konstruktion som i AVR550.

AVR390 har ett rek. pris 24.900 kr och kommer givetvis med samma 5-årsgaranti som alla FMJ-produkter har (vid registrering på Arcams hemsida, www.arcam.co.uk).

Lansering sker efter sommaren!

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Ljudtema på High End Mässan i Stockholm 2016

Ljudtema_Stockholm_2016

Ljudtemas program till High End Mässan i Stockholm 2016 bjuder på idel tunga upplevelser, från Audiovectors Avantgarde Arreté i tre olika format med Arcams fantastiska elektronik, till det absolut senaste från Meridians kompromisslösa DSP-högtalare, Sooloos och inte minst MQA!

Vårt nya kabelmärke Atlas är på plats och berättar mer om såväl sortiment som deras konstruktioner.

Dessutom återvänder vårt vinylrum traditionsenligt där vi förutom Ortofons sortiment även spelar på stekheta RPM 9 Carbon från Pro-Ject.

Läs mer på www.highendmassan.se >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email