PMC – Professional Monitor Company


PMC – Professional Monitor Company – är en ledande tillverkare av studiomonitorer som används i flertalet av världens största musik- och filmproduktioner. De gör också högtalare för hemmet, avsedda för såväl två- som flerkanal samt custom installation.

En PMC-högtalare är extraordinärt transparent och homogen, vilket gör att signalen som kommer in inte förvrängs utan spelas upp så rakt och ärligt som möjligt. Det betyder att man får ett tredimensionellt fönster in i inspelningen, och att högtalarna, rätt installerade, försvinner totalt ur ljudbilden.

Jämfört med konventionella högtalare har en PMC-högtalare typiskt betydligt större frekvensomfång i basen, spelar med väsentligt lägre distorsion även vid mycket starka ljudtryck, och tål att spelas högre under längre tid.

Detta är fördelar som gör dem ytterst lämpliga i krävande studiomiljö, men också för alla som vill höra sin musik eller film precis som det var tänkt.

PMC har två huvudsakliga inriktningar – högtalare för studio och högtalare för hemmet. I tillägg till detta tillverkar man även elektronik och tillbehör för att skapa helt aktiva system.

Ljudtema är distributör för konsumentmarknaden i Sverige, och för såväl tvåkanal som hemmabio. Det innebär att vi har kapaciteten tillhandahålla både utbildning/kompetens och den utrustning som behövs för att skapa både musik- och filmupplevelser av högsta standard.


Från studion till hemmet

Tack vare sin transparenta ljudprestanda och pålitlighet används PMC av flertalet världledande producenter av musik och film som referensmonitor. Vill du höra din musik och film som den lät vid inspelningen eller produktionen? Upplev den på en PMC.

Läs mer om PMC:s bakgrund >


ATL – Advanced Transmission Line

Advanced Transmission Line är en princip där hela kabinettet är en ljudledare med kontrollerat luftflöde och dämpning. Den är betydligt svårare att konstruera och tillverka än en basreflex, men ger i gengäld ett överlägset frekvensomfång, drastiskt minskad distorsion samt en enorm ljudtryckskapacitet. Det betyder en ljudupplevelser som är renare, djupare och starkare än med konventionella högtalare vid såväl höga som låga volymer.

Läs mer om ATL >


Laminair

Med teknik från Formel 1-industrin har PMC optimerat luftflödet och ökat effektiteten hos Transmission Line-principen vilket tar dess redan stora fördelar ännu längre.

Läs mer om Laminair >


Kabinett

PMC:s ATL-princip gör kabinetten till en extremt sammanvävd del av konstruktionen, och måste tillverkas med högsta möjliga precision. Därför är de handbyggda i England eller för Fact-serien, i Italien.  Den ljudledande labyrinten har som ytterligare fördel att kabinettet blir naturligt resonansdött, utan behov av extra stag.

Läs mer om PMC:s kabinett >


Element

PMC utvecklar sina egna element i samarbete med de främsta tillverkarna. Det är det enda sättet att uppnå högsta upplösning, lägsta distorsion och en driftsäkerhet som skall hålla i decennier. Alla element tillverkas inom extremt snäva toleranser, och matchas dessutom med sin “tvilling” för ett perfekt stereopar.

Läs mer om PMC:s element >


Delningsfilter

Med mycket branta filter så spelar elementen endast i sitt eget frekvensområde och överlappar inte varandra likt i konventionella högtalare. Det ger fördelar man inte kan uppnå med enklare, flacka filter, som förbättrad precision, spridning och minskad distorsion. Precis som med elementen parmatchas varje enskild komponent med en tvilling som gör stereoparen så identiska som möjligt. Allt monteras på militärklassade kretskort med strömkapacitet och pålitlighet utöver allt annat.

Läs mer om PMC:s delningsfilter >


Kvalitetskontroll utöver det vanliga

För att garantera konsekvent prestanda genomgår alla högtalare som tillverkas rigorösa mätningar och lyssningstester samt jämförs med ett referenspar så att alla högtalare håller samma faktiska prestanda. Dessutom sparas mätdata ner till minsta komponent alla par som någonsin tillverkats. Det gör att man kan nå en unik servicekvalitet i de fall något fallerar, då man inte bara kan ersätta en komponent med en likvärdig, utan med en som är exakt matchad till just din högtalare!

20 års garanti

PMC tar kvalitet och driftsäkerhet på högsta allvar. Därför erbjuder man hela 20 års garanti på alla passiva högtalare vid registrering av produkten på följande sida >


PMC:s högtalarserier

PMC:s sortiment för hemmabruk utgörs av sex serier.
Klicka på bilderna för att läsa mer om respektive serie på PMC:s hemsida.

Twenty5-serien är PMC:s breda serie för hemmabruk, med allt från golvhögtalare till stativare och centerhögtalare.

Gold-serien har en enda modell, DB1 Gold, och är insteget till PMC:s ljudvärld.

Fact är den fullständiga kombinationen av stil och kompromisslös prestanda. En highend-högtalare olik allt annat!

SE-serien är PMC:s stora studiomonitorer anpassade för hemmabruk.

Wafer är en unik vägghögtalare, och finns för montering såväl in- som onwall.

Twenty-serien är föregångaren till Twenty5-serien, och finns fortfarande kvar som ett prisvärt alternativ i finishen svart ask.

Även PMC:s fulla studiosortiment är tillgängligt för hemmamarknaden.

För mer information se www.pmc-speakers.com >

 

 

SENASTE PMC-NYHETER:

Det totala fönstret mot inspelningen – PMC Fenestria
Den ultimata högtalaren för hemmet har för olika tillverkare tagit sig radikalt olika former, och inte minst extrema priser. Sitt arv troget att göra högtalarna som är förstahandsvalet för ett
Läs mer >
Tungt test av PMC twenty5.22 i Hifi & Musik
I senaste numret av Hifi & Musik supertestas PMC:s största stativhögtalare twenty5.22 med häpnadsväckande resultat. Man chockeras över allt från upplösning, basomfång och dynamik, men inte minst den totalt avslappnade
Läs mer >
Vilka högtalarkablar till PMC?
Lanseringen av PMC har satt stora avtryck i hifi-Sverige, och med prestanda som oavsett storlek är i sin egen klass är det inte så konstigt. Det gör att allt fler frågor
Läs mer >
Från studion till hemmet – Ljudtema presenterar stolt PMC!
PMC – Professional Monitor Company – är en ledande tillverkare av studiomonitorer som används i flertalet av världens största musik- och filmproduktioner. De gör också högtalare för hemmet, avsedda för
Läs mer >
Ljudtema upphör med distributionen av Audiovector
Efter flera decennier tillsammans kommer Ljudtema och Audiovector att gå skilda vägar. Vi fortsätter med distributionen till fredag den 3:e november och kommer inom kort att utannonsera en rejäl kampanj
Läs mer >
 

 

GÅ MED I LJUDTEMAS NYHETSBREV!

Som medlem kommer du att få nyheter, inbjudningar till exklusiva events, tillgång till särskilda kampanjer och annan spännande information. För att avregistrera dig, skicka endast ett email till info@ljudtema.se där du skriver “avregistrera mig från nyhetsbrevet”.

Kontaktinformationen kommer inte att vidarebefordras till tredje part, utan kommer enbart att användas för utskick från Ljudtema.

Skicka