Pro-Ject


Sagan om Pro-Ject börjar i slutet av åttiotalet med Österrikaren Heintz Lichtnegger som driver en importfirma och tycker att bra och välbyggda skivspelare börja bli väl dyra. Då upptäcker han att det ligger en stor skivspelarfabrik i Tjeckiska Litovel, nära den Österrikiska gränsen. Han börjar diskutera ett samarbete och presenterar sina konstruktionsidéer för tjeckerna som snabbt ser fördelen med samarbetet. Strax därefter föds Pro-Ject och resten är historia.

Idag tillverkar Pro-Ject fler skivspelare än alla andra skivspelartillverkare i hifibranschen. Förklaringen till framgången är att man är i stort sett ensam om att producera riktigt välbyggda skivspelare, med gedigen konstruktion rakt igenom, och framför allt med en ljudkvalitet som betydligt dyrare skivspelare kämpar med att uppnå.

En skivspelare kan förefalla vara ganska enkel i förhållande till dagens teknikspäckade produkter, men det krävs en stor noggrannhet och precision i alla led för att locka fram musiken ur spåren. Tack vare Pro-Jects storlek och skickliga konstruktörer kan man göra billiga spelare som låter som om de vore betydligt dyrare. En rad uppgraderingsmöjligheter som exempelvis externa motorstyrningar och fina RIAA-steg gör det dessutom möjligt att ta ljudet till nya höjder.

Pro-Ject erbjuder idag sex modellserier med högpresterande spelare från budgetklass till high end. Dessutom har man ett digert sortiment av både elektronik och tillbehör, alla med samma höga kvalitet och goda pris/prestanda-förhållande som kännetecknar Pro-Ject.

PJ-Phono-Elemental-white-acrylitE
Elemental-serien

Pro-Jects nya instegsnivå är deras mest renskalade modell någonsin med siktet inställt på att erbjuda en välbyggd basmodell, i en prisklass där man annars bara ser billiga plastspelare med låg ljudkvalitet.

Läs mer om Elemental-serien

 

PJ-Phono-Essential2-white-acrylitE

Essential-serien
Pro-Jects Essential-serie bygger på själva kärnan av vad som gör en bra skivspelare. En stabil plint, välbalanserad tallrik, högkvalitativ motor och Pro-Jects fina lager, allt tillsammans med en kompetent tonarm och förmonterad Ortofon OM5e utgör tillsammans en verkligt god grund för att återupptäcka vinylsamlingen.

Läs mer om Essential-serien

 

PJ-Phono-ParovStelar-Wave

Debut-serien
Pro-Jects klassiska Debut-serie är omåttligt populär, och inte undra på. Vilken modell man än väljer får man samma smarta grundkonstruktion och fina kvalitet som gjort Pro-Ject Debut till världens mest sålda skivspelare. Här börjar fantastiskt bra vinylljud! Till vänster i utförande med konst av Parov Stelar.

Läs mer om Debut-serien

 

PJ-Phono-RPM9Carbon-QuintetBronze-5

RPM-serien
Pro-Jects droppformade skivspelare är en följd av radikalt nytänkande och finns i en rad olika utföranden. Här hittar man allt ifrån den makalöst prisvärda RPM 1 Carbon till superlyxiga RPM 10 Carbon, med sitt unika magnetavlastade spindellager och kolfiberklädda plint.

Läs mer om RPM-serien

 

 

PJ-Phono-Xtension9Superpack-white

Classic-serien
En serie som blandar klassiskt med nytt, från den smarta 1-Xpression Carbon till den avancerade 6 PerspeX med magnetupphängt, flytande subchassi och inte minst Pro-Jects storsäljande highend-modeller i Xtension-serien belönade med EISA Award som bästa skivspelare 2014-2015.

Läs mer om Classic-serien

 

 

PJ-Phono-Signature12

Signature-serien
Det bästa som Pro-Ject tillverkar finner man i Signature-serien som är ett under i blytung precision. Ultrastabila motorer, inbyggd motorstyrning för extremt precis rotation, Signature-tonarm, och mycket mer.

Läs mer om Signature-serien

 

 

PJ-BD-SetBox Design
Pro-Ject Box Design är välgjorda hifi-komponenter med superbt audiofila kvaliteter. Konstruktioner och komponenter man annars bara finner i dyra highend-produkter letar sig ner i tillgängliga prisklasser tack vare Pro-Jects effektiva tillverkning. Här finns allt från nätverksspelare, dedikerade CD-spelare och exklusiva RIAA-steg, till kraftfulla slutsteg, hörlursförstärkare, och några av marknadens största pris/prestanda-bomber i form av högtalarna Speaker Box.

Läs mer om Box Design

 

 

 

SENASTE PRO-JECT-NYHETER:

High Power it – Smart nätdelsuppgradering till skivspelaren!
Nätdelen till en skivspelare är en extremt kritisk komponent för att uppnå hög prestanda. Den skall ge exakt ström till motorstyrningen, eller direkt till motorn, och ju bättre den gör
Läs mer >
Pro-Ject Elemental Music System med nyheten Juke Box E
Pro-Jects allt-i-ett-skivspelare Juke Box har funnits i olika inkarnationer tidigare, men i och med lanseringen av nyheten Juke Box E har man träffat mer rätt än någonsin. I kombination med
Läs mer >
Välj rätt pickup till din tonarm!
Vi får många frågor om vilka pickuper som passar med vilka skivspelare, och vi tänkte att det kunde vara på sin plats med en kort genomgång i ämnet. Det är
Läs mer >
Pro-Ject Speaker Box 5 S2 – Handbyggd referenshögtalare!
Pro-Jects Speaker Box 5 har av många hyllats som en av de bästa instegshögtalarna som någonsin byggts. Så hur gör man en så pass utsökt anrättning ännu bättre? Svaret är
Läs mer >
Pro-Ject Stereo Box S2 – Ett delikat kraftpaket!
Pro-Jects Pre Box S2 Digital har varit en extrem succé tack vare sin kombination av funktionalitet och en helt ny prestandanivå från de små boxarna.   Nu kommer Stereo Box S2, och precis
Läs mer >
Fira Record Store Day med Pro-Ject och Ortofon!
Record Store Day äger rum lördag den 22:a april, och det måste givetvis firas. Därför introducerar vi två kampanjer i samarbete med Pro-Ject och Ortofon, som vi hoppas skall bidra till
Läs mer >
 

 

GÅ MED I LJUDTEMAS NYHETSBREV!

Som medlem kommer du att få nyheter, inbjudningar till exklusiva events, tillgång till särskilda kampanjer och annan spännande information. För att avregistrera dig, skicka endast ett email till info@ljudtema.se där du skriver “avregistrera mig från nyhetsbrevet”.

Kontaktinformationen kommer inte att vidarebefordras till tredje part, utan kommer enbart att användas för utskick från Ljudtema.

Skicka