Ruark Audio

R2_Mk3_White_room_small

 

Som en anrik brittisk högtalartillverkare har Ruark Audio specialiserat sig på kompaktsystem med handbyggda kabinett, bred funktionalitet och framför allt en ljudkvalitet av exceptionellt hög klass. Samtidigt har man ett eget formspråk med mjuka linjer och fantastisk finish, som gör att de passar in i de mest skilda av miljöer.

Glöm allt du tidigare hört från trendiga radioapparater, moderna ljudlimpor eller avancerade allt-i-ett-system! Ruark Audio har en öppenhet, dynamik och spelglädje som direkt för tankarna till noggrant uppsatta hifisystem, bara i ett mindre format. Det är lätt att följa med i musiken, och både röster och instrument har en naturlig närvaro och klang som gör att man bara vill fortsätta att lyssna. Tester från press världen över vittnar ytterligare om deras förträffliga ljudkvalitet.

Som en grundstomme har samtliga modeller FM/DAB/DAB+ samt Bluetooth för strömmande musik. Vidare finns möjligheter som internetradio, Spotify Connect, UPnP (nätverksspelare), synkat multirumsljud, ingångar för externa källor och CD-spelare, allt beroende på vilken modell man väljer. Allt styrs enkelt från Ruark Audios egenutvecklade RotoDial-kontroll på ovansidan.

Generation 3 (mk3) av Ruarks modeller har nu sin Sverige-premiär, och till några av nyheterna hör en kraftigt förbättrad radiodel, med betydligt bättre mottagning, samt en överlag bättre ljudkvalitet och funktionalitet. Nedan kan ni läsa mer om det nya modellprogrammet.

R1_Mk3_Walnut_LS05
Sortimentet börjar på den lilla R1 mk3, en bordsradio med Bluetooth som direkt visar vad Ruark Audio handlar om. Ren och skär lyssningsglädje med en design som smälter in i vilket hem som helst. Ett handsytt bärfordral i skinn samt laddningsbart batteri finns som tillbehör och gör att R1 mk3 kan följa med ut i trädgården eller på picknick.

R2_Mk3_White_LS05
Den större stereomodellen R2 mk3 erbjuder de mest mångsidiga nätverksfunktionerna, med bl.a. Spotify Connect, multirumsljud och UPnP nätverksspelare. Sin kompakthet till trots låter ljudet otroligt stort, öppet och rent.

R4_Mk3_LS_Black_01e
Nästa steg heter R4 mk3 och är lite mer traditionell med sin CD-spelare, en större uppsättning ingångar samt ett ännu mer kraftfullt ljud med inbyggd subwoofer.


Den stora R7 High FIdelity Radiogram är en äkta fullblodsanläggning av design som för tankarna till 30- och 40-talens musikmöbler. Uppdaterad med moderna funktioner, som Bluetooth, Spotify Connect, multiroom, CD-spelare, radiodel, nätverksspelare (UPnP) och t.o.m. möjligheten att montera en platt-TV, samt en hantverksmässig finish är den ett verkligt statement för såväl musikälskare som designintresserade.


Sist men inte minst finns även de aktiva högtalarna MR1 mk2, som helt förlitar sig på externa källor och Bluetooth-strömning, och ger en chockerande fullskaligt ljud sin litenhet till trots. Lyssna själv för ett garanterat haksläpp!

Samtliga modeller förutom MR1 och R7  finns i tre utföranden; soft whitesoft black samt valnöt. MR1 och R7 finns i soft grey och valnöt.

Så för alla som sätter ljudkvalitet och engagerande musikupplevelser i första rummet är Ruark Audio verkligen ett måste att lyssna till!

Läs mer på www.ruarkaudio.com >

New-Ruark-Audio-logo-1200px

 

 

SENASTE RUARK-NYHETER:

Ruark Audio MRx – uppkopplad och mångsidig
Ruark Audio har presenterat MRx, en strömmande högtalare som tar teknisk inspiration från succéhögtalarna MR1 mk2 men skruvar upp dem ett par snäpp till. Med kraftull klass AB-förstärkning gör man
Läs mer >
Större än man anar! – Ruark Audio MR1 mk2 är här
Nu har Ruark Audio äntligen släppt den efterlängtade uppföljaren till sin aktiva stereohögtalare MR1, och nya MR1 mk2 förfinar ett redan vinnande koncept på flera områden. Det första man märker är en design
Läs mer >
Ljudtema på Highendmässan 2017
På Highendmässan i Stockholm slår vi på sort med såväl blytunga referenssystem från Meridian och Arcam i både två- och flerkanal, Audiovector i alla nivåer från QR till SR6, de senaste nyheterna
Läs mer >
Brittiska “Råd & Rön” – Ruark Audio bäst på radio!
Brittiska motsvarigheten till Råd & Rön, tidskriften Which?, har utsett Ruark Audio till bästa fabrikat överlag samt mest pålitliga fabrikat i kategorin “Radios”. Ruark Audio har tagit lyssnare med storm
Läs mer >
Test av Ruark Audio R1 mk3 – “Den bästa bordsradion”
Nu har Ljud & Bild lagt vantarna på Ruark Audios minsting R1 mk3 och man snålar verkligen inte med berömmet: “Här är det inte bara ljudkvaliteten som övertygar. Även utförandet ligger ett
Läs mer >
Ny agentur! – Ruark Audio
Vi kan med stolthet presentera en ny agentur – Ruark Audio. Som en anrik brittisk högtalartillverkare har Ruark Audio specialiserat sig på kompaktsystem med handbyggda kabinett, bred funktionalitet och framför allt en
Läs mer >
 

 

GÅ MED I LJUDTEMAS NYHETSBREV!

Som medlem kommer du att få nyheter, inbjudningar till exklusiva events, tillgång till särskilda kampanjer och annan spännande information. För att avregistrera dig, skicka endast ett email till info@ljudtema.se där du skriver “avregistrera mig från nyhetsbrevet”.

Kontaktinformationen kommer inte att vidarebefordras till tredje part, utan kommer enbart att användas för utskick från Ljudtema.

Skicka