Två nya DACar från Arcam – rPAC och rLink

Arcam_rPAC_rLink

Arcam är några av hifibranschens främsta inom digitalteknik, något man bevisar starkare än någonsin genom nya rPAC och rLink, extremt högpresterande DACar, men till instegspris.

Arcam är världskända för att göra hifi-produkter i den absoluta tekniska framkanten, men som vanligt folk ska ha råd med. Nu spränger man alla tidigare pris/prestanda-rekord och släpper två nya DACar, avsedda för lite olika behov, men med det gemensamt att de levererar äkta Arcam- prestanda, men till ett helt nytt instegspris.

Först ut är rPAC, Personal Audio Converter, en asynkron USB-DAC som både har inbyggt hörlurssteg med volymkontroll samt linjeutgång via RCA. Strömmen får den direkt från datorns USB-port så ingen ytterligare kabel behövs. Att den är asynkron är extremt ovanligt för prisklassen, och innebär att den själv begär ut data när den behöver, vilket reducerar jitter kraftigt. Det bärbara formatet gör den perfekt både på skrivbordet för den datorbaserade musikälskaren, samt för den resande audiofilen med höga prestandakrav.

Dessutom lanserar Arcam rLink, baserad på samma arkitektur som rPAC, men med S/PDIF- ingångar (optisk och koaxial) istället för USB. En utomordentligt kompetent uppgradering med modern DAC-teknik för CD-spelare, digitalbox, spelkonsol, dator, mediaspelare o.s.v. Oavsett hur man kopplar in den visar dock rLink att även en instegsmodell kan ge musikaliskt precisionsljud av ypperlig klass.

Tekniska specifikationer – rPAC
• Asynkron USB-DAC
• TI PCM5102
• Upp till 24bit/96kHz samplingsfrekvens • Inbyggd hörlursförstärkare
• Linjeutgång (RCA)
• Strömförsörjs via USB-kabeln

Tekniska specifikationer – rLink
• DAC
• TI PCM5102
• Två S/PDIF-ingångar (optisk & koaxial)
• Upp till 24bit/192kHz samplingsfrekvens • RCA-utgång
• Extern nätdel

Läs mer om Arcam r-Series >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email