Pro-Ject lanserar efterlängtad Debut-uppföljare!

PJ-Phono-DebutCarbon-white-2mred_galleryPro-Ject Debut är en institution i hifi-världen, en symbol för hur man bygger en riktig skivspelare i instegsnivå, med lager, plint, motor, tallrik och tonarm av en kvalitet som gör att man bara vill sätta sig ner och snurra skivor dagen lång.

Men även en institution måste utvecklas, och därför lanserar nu Pro-Ject en helt ny evolution av Debut, nämligen Debut Carbon. Pro-Ject har varit föregångare inom användandet av kolfiber i tonarmar, ett material som är extremt lätt och styvt. Men även om man har introducerat det från sina mellanprismodeller och uppåt har det inte sett dagens ljus i instegsnivå. Förrän nu!

Tonarmen är dock inte det enda som blivit bättre på Debut Carbon. En uppgraderad motor med helt ny, sorbotandämpad infästning, minskar vibrationer ännu bättre, och tillsammans med en fullstor tallrik ger den en betydligt jämnare gång än hos sin företrädare. En detalj för att ytterligare tillfredsställa önskemål att trimma prestandan är att Debut Carbon nu fått RCA-kontakter istället för fast monterad kabel, vilket ger möjligheten att välja precis den kabel man vill. Sist men inte minst har Pro-Ject valt att bestycka Debut Carbon med mer höggradiga pickuper än någonsin, Ortofon OM10 eller 2M Red.

PJ-Phono-DebutCarbon-EISA-AWARD-2012-2013Kort och gott är en tronföljare krönt och som gott bevis vann den även, samtidigt som den lanserades, EISA Award för årets skivspelare 2012-2013!

 

Tekniska egenskaper
• 8.6-tums tonarm i kolfiber
• Ny motorinfästning för minskade vibrationer
• Fullstor metalltallrik
• RCA-kontakter
• Ortofon OM10 eller 2M Red
• Svart piano, vit, röd, blå, gul, grön, silver

Läs mer om Pro-Ject >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email