Atlas skivspelarkablar får topptester i Hi-Fi Choice!

Atlas Cables sätt att tillverka ändamålsenliga kablar med verifierbar prestanda av yttersta klass har gjort att allt fler går över till dem, vare sig det gäller högtalar-, signal-, ström-, digitalkablar eller andra typer.

Tidigare lanserade man sina första dedikerade kablar för skivspelarbruk, ett område som kräver den yttersta av tillverkningsprecision, och något som verkligen skiljer agnarna från vetet.

Atlas Element Integra TT/Tonearm och Hyper Integra TT/Tonearm, har samtliga mycket låg kapacitans, ultralåg mikrofoni, samt material som garanterar så låga förluster som möjligt för den delikata signalen. RCA-kontakterna är Atlas Integra, som med sitt ihåliga mittstift och kompressionsfria terminering ger överlägsen skärmintegritet och ett minimum av virvelströmmar i materialet. För DIN-användare har Atlas utvecklat kontakten helt från grunden, något man praktiskt taget alltid gör, och resultatet är en anslutning i världsklass, även för integsnivån Element.

Nyper-nivån har fördelar genom ledare i monokristallin OCC-koppar med isolation i teflon, samt dubbel skärmning.

För RCA-koppling i båda ändar heter kabeln TT (Turntable) medan varianten med DIN-kontakt heter Tonearm.

Hi-Fi Choice testade båda kablarna och imponerades av raffinemang, rytmisk integritet och förmågan att dra in lyssnarna i upplevelsen.

Det genomgående draget som syns i alla tester av Atlas brukar vara just den naturliga balans de ger, utan egenheter som andra har som signum, ett resultat av att de faktiskt gör precis det de bör; att föra över signalen så ren och oförstörd som möjligt!

Prova dem gärna själv hos någon av våra Atlas-återförsäljare!

Läs testet av Hyper Integra Tonearm >

Läs testet av Element Integra Tonearm >

Rek. pris är:

Element Integra TT (1m) – 1.350 kr

Element Integra Tonearm (1m) – 2.000 kr

Hyper Integra TT (1m) – 2.400 kr

Hyper Integra Tonearm (1m) – 3.000 kr

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email