Atlas Hyper 4K wideband HDMI passerar mätningarna!

Atlas lanserade tidigare i år sin nya Hyper 4K wideband HDMI med ambitionen att bygga världens mest högpresterande HDMI-kabel för användning i långa längder. För att klara de allra högsta kraven, d.v.s. 18Gb/s, drog man tekniken till sin spets i fråga om ledare, isolation, geometri och kontaktering. Inget lämnades åt slumpen!
 

För de allra längsta modellerna behövs aktiv elektronik i den mottagande kontakten för att garantera integriteten på signalen, något som gör att man måste vara extra noggrann vid certifieringen då detta potentiellt kan ställa till det med olika slags mätapparatur. Vid test i svenska HemmaBio så uppmättes Atlas inte klara den högsta specifikationen på sin långa kabel, något som starkt förvånade både Atlas och den fabrik som har i uppdrag att tillverka kabeln, då konstruktionen givetvis testats rigoröst under utveckling och produktion.

Därför togs den aktuella kabeln tillbaka, och mättes upp igen i tester med de instrument som används för nämnda certifiering. Dessutom mätte man upp ytterligare kablar i produktionen som en jämförelse. Resultatet; Atlas Hyper 4K wideband HDMI passerade alla tester för 18Gb/s! Vad exakt som orsakat denna skillnad vet vi inte, men kan konstatera att kabeln presterar som avsett.

För de allra mest noggranna och framför allt framtidssäkra installationerna är med andra ord Atlas Hyper 4k wideband HDMI ett av de bästa valen man kan göra!

Rek. pris är 2.200 kr (7m), 2.600 kr (10m), 2.900 kr (12m) samt 3.300 kr (15m).

För en pålitlig kabel i kortare längder, som också klarar samma hastigheter, är Atlas Element HDMI ett utmärkt val, med ett rek. pris som börjar på 450 kr (1m).

Läs mer om Atlas HDMI-kablar här >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email