Pro-Ject lanserar en rad nya modeller DS2-serien!

BD-PreBox-digital-DS2-highres-8_small

Efter Pro-Jects succéartade lansering av Tube Box DS2 är de nu dags för en rad nya produkter i samma serie. DS2-serien bygger på samma DNA som referensprodukterna i RS-serien, med kompromisslösa kretslösningar och komponenter, miniatyriserade för superkorta signalvägar och extremlåg distorsion, allt huserat i ett skärmande och mekaniskt dött sandwichchassi.

Pro-Ject är experter på att bygga otroligt välspelande elektronik genom dels sitt kunnande inom känsliga RIAA-steg men också sin förmåga att konstruera enormt effektivt. Man miniatyriserar helt enkelt avancerade kretslösningar och konstruktioner man mer normalt hittar i påkostade highend-apparater, om ens där, vilket ger direkta fördelar när det kommer till både pris och prestanda. Korta signalvägar och de allra bästa av komponenter är en självklarhet. Med hjälp av strömsnåla nätdelar och sofistikerade klass D-steg, något Pro-Ject lagt mycket tid och resurser på att utveckla, kan man t.o.m. göra riktigt starka slutsteg i kompakt format.

Nu utökar man DS2-familjen med RIAA-steg, DAC, flera för- och slutsteg, samtliga med teknik och prestanda som får det att vattnas i munnen!

RIAA-steg – Phono Box DS2 USB och Tube Box DS2

BD-PhonoBox-USB-DS2-highres-2_small

Det år från decennier av att bygga RIAA-steg som Pro-Ject har polerat sin skicklighet i att bygga extremt tyst och välupplöst elektronik.  Nya Tube Box DS2 var först ut i DS2-serien, och den kan ni läsa mer om här >

Nu lanseras även Phono Box DS2 USB, tänkt att vara något av det mest mångsidiga i RIAA-väg någonsin från Pro-Ject, och samtidigt hamna på en prispunkt en bit under referensmodellen Phono Box RS.

Phono Box DS2 USB  är dual mono-uppbyggd och bestyckad med en uppsjö av justeringsmöjligheter för att anpassa den precis rätt efter pickuptypen, såväl MM som MC förstås. Men detta är bara början!

Med en sofistikerad A/D-omvandlare kan den dessutom fungera som högpresterande länk mellan skivspelare och dator för att lagra sina skivor digitalt. Som om inte det vore nog har den dessutom en optisk utgång för att enkelt skicka ljud till exempelvis en hembioreceiver eller annan produkt med endast digitala ingångar.

Hela tre ingångar finns, varav två är RIAA-korrigerade, och den sista är till för att använda den inbyggda A/D-omvandlingen även för andra analoga källor.

Rek. pris är 4.995 kr, i silver eller svart.
I utförande med träsidor i valnöt, eukalyptus eller rosenut är rek. pris. 5.995 kr.

DAC – DAC Box DS2 Ultra

BD-DACBox-ultra-DS2-highres-join_small

De senaste åren har Pro-Ject byggt upp ett grundmurat rykte inom digitalteknik tack vare sitt idoga arbete att såväl utveckla några av marknadens finaste klass D-moduler som DAC-konstruktioner med såväl krestlösningar som chipset i absolut framkant.

DAC Box DS2 Ultra är inget undantag utan snarast sinnebilden av Pro-Jects ovilja att kompromissa eller att gå samma väg som konkurrenterna. Baserat kring rykande färska Asahi Kasei Microdevices AK4490, en helt ny generation av DAC-chip, kan man nå en upplösning på upp till 32-bit/768kHz (!!), och med deras teknik VELVET SOUND™ uppnås en unik kombination av skyhög detaljering, chockerande dynamik och samtidigt sammetslen återgivning tack vare den otroligt låga distorsionsnivån.

För entusiaster av DSD är DAC Box DS2 Ultra dessutom en riktigt godbit, med DSD Direct Path som förbigår delta/sigma-modulatorn och ger bästa möjliga återgivning för upp till DSD256.

Tillsammans med en utgångssteg i ren klass A, en rad valbara filterinställningar, samt en nätdel med separat reglerade strömförsörjningar för varje steg i DAC Box DS2 Ultra, har inget lämnats åt slumpen.

Rek. pris är 6.395 kr, i silver eller svart.
I utförande med träsidor i valnöt, eukalyptus eller rosenut är rek. pris. 7.395 kr.

Försteg – Pre Box DS2 Analogue och Pre Box DS2 Digital

BD-PreBox-digital-DS2-highres-1_small

Försteg har alltid haft mycket gemensamt med RIAA-steg i den bemärkelsen att de måste vara extremt varsamt konstruerade för att förmedla den känsliga analoga signalen med rätt elektriska betingelser till nästa led i kedjan. Samtidigt har de den delikata uppgiften att justera volymen, något som kräver det allra bästa i komponentval för att göras med högsta kvalitet. Lyckligtvis är Pro-Ject rysligt skickliga på just detta!

En helt ny kretslösning i ren klass A samt en nyutvecklad, relästyrd volymkontroll ser till att Pre Box DS2 Analogue är utomordentligt tyst och transparent, medan ingångarna också switchas förlustfritt via relån, lösningar vi normalt ser endast i absoluta highend-modeller. Det gör Pre Box DS2 Analogue till en superdynamisk hifi-juvel som platsar i alla kräsna system.

Pre Box DS2 Digital innehåller en DAC i absolut elitklass från Asahi Kasai Microdevices (som i DAC Box DS2 Ultra!). Detta innebär bl.a. stöd för upplösningar upp till 32-bit/768kHz (!!), full DSD256 samt en uppsjö av valbara filter. Dessutom finns bekvämligheter som Bluetooth (aptX) och separat utgång för subwoofer. Pre Box DS2 Digital är med andra ord en verklig funktions- och prestandabomb som få kan matcha oavsett prisklass!

Rek. pris är 4.395 kr (Analogue) resp. 8.695 kr (Digital), i silver eller svart.
I utförande med träsidor i valnöt, eukalyptus eller rosenut är rek. pris. 5.395 kr resp. 9.695 kr.

Slutsteg – Amp Box DS2 Stereo och Amp Box DS2 Mono

BD-AmpBox-DS2-highres-_join_smaller

Pro-Ject har gjort det till ett av sina mål att bli bäst på klass D-förstärkning. Med sin fina effektivitet är det det enda valet om man vill skapa både kraftfulla, energisnåla och kompakta slutsteg. Tidigare tekniksamarbeten med några av studiovärldens mest namnkunniga tillverkare har idag utvecklats till helt egna kretsar, med unika lösningar som renderar såväl stora mängder effekt som extremt låg distorsion. Tillsammans med en rad olika lösningar för ingångsstegen, från dual mono-tridoer i balanserat utförande till med konventionella lösningar, har man lyckats skapa en familj med slutsteg som alla har en kombination av kraft, dynamik och förförisk detaljgrad, allt i ett kompakt format och med Pro-Jects alltid ledande pris/prestanda-förhållande.

Amp Box DS2 Stereo & Mono är 2-kanalsslutsteg resp. monoblock som för den fanan vidare. Med senaste generationen av förstärkning levererar Amp Box DS2 Stereo hela 2 x 100W i 8ohm av imponerande ren urkraft, och kan även uppgraderas ytterligare med kommande externa nätdelen Power Box DS2 Amp. Frekvenssvaret förblir rakt oavsett last, och distortionsbeteendet är i stort sett helt frekvensoberoende. Dessutom varken leder eller skickar den ut annat än extremt låga EMI-nivåer. Rejäla kontakter av bästa slag, utgång för bypass till ytterligare slutsteg (daisy chain), samt trigger-möjlighet gör Amp Box DS2 lika praktisk som välljudande.

Rek. pris är 5.395 kr (Stereo) resp. 4.995 kr (Mono), i silver eller svart.
I utförande med träsidor i valnöt, eukalyptus eller rosenut är rek. pris. 6.395 kr resp. 5.995 kr.

BD-TubeBox-DS2-highres-10_smaller

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email