FMJ P429 – Den perfekta partnern till Arcams AVR

Nu finns efterfrågade 4-kanalsslutsteget FMJ P429 ute, vilket är den perfekta partnern för alla ägare till någon av Arcams AVR-produkter som vill ha matchande förstärkare för de fyra sista kanalerna.

De allra flesta använder fem till sju kanaler i sin hemmabio, och därför valde Arcam att inte låta merparten av kunderna köpa fler slutsteg än de behöver, med alla de tekniska utmaningar och kompromisser det också innebär när man konstruerar för högsta möjliga prestanda. Därför är det också 7.1 eller 5.1.2 det som man kan köra “rakt ur lådan”. Men processorn har stöd för upp till 11 kanaler och med P429 får man alltså tillgång till samtliga, utan att göra avkall på Arcams prisbelönta ljudkvalitet.

FMJ P429 är bestyckad med fyra stycken Class G-slutsteg, och kan leverera 4x90W (8ohm, alla kanaler drivna i 20Hz-20kHz) med samtidigt ultralåg distorsion, vilket gör den till ett värdigt komplement till “världens bästa flerkanalsförstärkare” AVR850, men likväl utmärkt till såväl AVR550 och nya AVR390.

Men P429 kan faktiskt mer än så! I stereoläge levererar den hela 270W per kanal i 8 ohm och är med andra ord ett riktigt kraftmonster, och med Class G-tekniken under huven har man heller inte samma problem med övergångsdistorsion i jämförelse med en traditionell klass AB-förstärkare.

Rek. pris för FMJ P429 är 19.500 kr.

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email