Arcam FMJ SR250 höjs till skyarna av Hi-Fi Choice!

SR250 reviewArcam FMJ SR250 är något så ovanligt som en riktig highend-stereoförstärkare som trumfar allt utom den mäktiga FMJ A49 i ren prestanda, och samtidigt med all funktionalitet man förväntar sig av en avancerad surroundreceiver. Det innebär givetvis Class G-slutsteg och DAC-teknik av högsta klass, men också HDMI-ingångar, Spotify Connect, nätverksspelare (UPnP) och Dirac Live rumskorrigering för att nämna några.

Nu har det första djuplodande testet landat, och Hi-Fi Choice hyllar den till skyarna med maximala 5 av 5 stjärnor i samtliga kategorier!

Man börjar med att konstatera att den är en superbt välljudande 2-kanalsförstärkare i sin egen rätt, med kraft, transparens och klarhet som belyser inspelningarna med kirurgisk precision och sätter traditionella klass AB-förstärkare i skamvrån .

Efter att ha gjort en Dirac rumskorrigering slås man av den fundamentala förändring av ljudet detta ger. Diracs unika förmåga att korrigera problem utan att skada den delikata signalen fungerar fantastiskt oavsett källa, och ger ett jämnare och mer homogent ljud. Samtidigt tar det fram ännu bättre transientsnabbhet, dynamik och musikalitet, och hjälper allt från definition i djupbasen till att få en mer exakt stereobild.

Slutsatsen blir att Arcam FMJ SR250 inte bara är en extremt mångfunktionell och innovativ förstärkare med alla fördelar från avancerade AV-produkter, utan också är en rent genialisk ljudförmedlare som verkligen träffar mitt i prick.

Rek. pris är 33.995 kr, och precis som alla Arcams FMJ-produkter omfattas den också av 5 års garanti när den registreras.

Läs hela testet här >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email