Pro-Ject lanserar Vinyl Cleaner VC-S

ProJectVCS

Pro-Ject har tidigare gjort succé med Spin-Clean, det superenkla och prisvärda systemet för att tvätta sina vinylskivor. Men många har frågat efter en ännu mer högpresterande variant för allra bästa rengöring av sina älskade klenoder.

Nu lanserar Pro-Ject Vinyl Cleaner VC-S, en mycket kraftfull skivrengörare som effektivt, snabbt och skonsamt djuprengör dina skivor.

Parallellt med VC-S har Pro-Ject också utvecklat Wash It, en serie med koncentrerad rengöringsvätska för såväl vanliga skivor som för 78-varvare, som på bästa sätt löser upp en rad olika typer av smuts och beläggningar och dessutom reducerar statisk laddning.

Ett problem hos många konkurrerande produkter är att etiketten ligger fritt exponerad under rengöringsprocessen samt att skivan läggs på en potentiellt smutstig yta. VC-S har istället en särskilt utvecklad klämma som håller skivan fritt i luften och samtidigt förseglar etiketten. På så vis löser man båda dessa problem på en och samma gång!

Den mycket kraftfulla sugen gör skivan ren på endast 1-2 rotationer (en med- och en moturs rekommenderas!) och är runt tre gånger så snabbt som andra motsvarande produkter. Även om snabbheten inte är kritisk visar det på två viktiga fördelar – smutsen sugs upp mycket effektivt och vätskan försvinner fullständigt!

Den stora reservoaren för vätska rymmer 2,5l och är mycket enkel att tömma efteråt. Med VC-S följer också ett antal tillbehör, som t.ex. en gethårsborste som effektivt och skonsamt fördelar vätskan över skivans yta samt 100ml Wash It som räcker till ungefär 150 skivor. På filmen nedan kan ni se hela processen från hur man sätter samman Vinyl Cleaner VC-S, rengör och sist tömmer den.

Rek. priser:

Vinyl Cleaner VC-S – 4.995 kr
Wash It 100 (ca 150 LP) – 195 kr
Wash It 250 (ca 375 LP) – 295 kr
Wash It 500 (ca 750 LP) – 395 kr
Wash It 1000 (ca 1500 LP) – 595 kr
Wash It 78 250 (250ml för 78-varvare) – 295 kr
Wash It 78 1000 (1000ml för 78-varvare) – 595 kr

Mer djuplodande läsning finns på Pro-Jects produktsida >

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email