Pro-Ject Essential II DIGITAL – Vinyl med unika möjligheter!

PJ-Phono-EssentialIIDigital-white

Pro-Ject Essential II har genom sin absoluta minimalism, med allt man behöver för riktigt högkvalitativ vinylavspelning, blivit en succé. Nu lanserar Pro-Ject en riktigt spännande version med tillägget DIGITAL, vilket betyder att den inte bara har ett inbyggt RIAA-steg, den har dessutom en optisk digital utgång!

PJ-Phono-EssentialIIDigital-detailDet innebär att man först och främst får en perfekt matchad phonoförstärkare, som via de analoga utgångarna kan kopplas till vilken förstärkare som helst. Men med den digitala utgången blir det dessutom en barnlek att koppla in sin vinylspelare direkt till en uppsjö av moderna ljudanläggningar, från hembioförstärkare till soundbars, kompaktanläggningar och liknande. Eller varför inte till Audiovector Discreet eller ett system med DSP-högtalare från Meridian, som båda är mästerliga på att hantera just digitala signaler. Eftersom den optiska kabeln dessutom kan vara betydligt längre än motsvarande analog, är det också lättare att hitta en bra placering för sin skivspelare. Det gör dessutom Essential II DIGITAL extremt smidig i installationslösningar.

Essential II DIGITAL har precis som vanliga Essential II en stabil plint med en tyst, friliggande motor, och MDF-tallrik driven av en utanpåliggande rem. Tonarmen är uppgraderad från föregående generation och har såväl rör som huvud i ett stycke aluminium, och utmärkt precisa safirlager. Hela härligheten är bestyckad med en Ortofon OM5e, och placerad på vibrationsavkopplade fötter för bästa möjliga stabilitet.

PJ-Phono-EssentialIIDigital-piano-acrylVill man ha ännu högre prestanda finns uppgraderingsmöjlighet i form av en akryltallrik (Acryl It E).

Rek. pris är 3.795 kr och spelaren finns i såväl vittsvart som rött.

Vill man ha skivspelaren med inbyggt RIAA-steg samt en USB-utgång istället för optisk så finns även Essential II Phono USB, med ett rek. pris på 3.595 kr, eller basmodellen Essential II helt utan RIAA-steg för ett rek. pris på 2.795 kr. Samtliga har samma grundkonfiguration och kommer i samma färger.

Dela med dig på Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email